HTML

Áron Bambergben

Friss topikok

Címkék

Olley-olley Super Bamberg!

2012.04.23. 17:34 liberal youth

Szerintem még nem említettem, de van egy állásom a Stechert Arenában, mely egyébként Bayern harmadik legnagyobb sportcsarnoka. Ez azzal jár, hogy ingyen bemehetünk az itt tartott rendezvényekre. Most vasárnap ki is használtuk ezt a lehetőséget, ugyanis a helyi kosárcsapat játszott rangadót. Az ember nem is gondolná, de Bambergnek bizony nem akármilyen csapata van. A Brose Baskets a német élvonal listavezetője, az elmúlt két év bajnoka, az idei (és szintén az előző két szezonbeli) kupagyőztes, valamint Euroleague-résztvevő. És ez a csapat fogadta most a szintén jó nevű Alba Berlint.

Talán nem kell ecsetelnem, hogy micsoda élmény volt végigszurkolni a meccset (mert naná, hogy a B-középbe keveredtünk) közel 7000 emberrel együtt. Nem vagyok nagy meccsrejáró típus (bár korábban rendszeresen kijártam Falco-meccsekre), így túl sok viszonyítási alapom sincs, főleg nem külföldről, de azt a hangulatot, ami a csapatokat fogadta, leírni sem lehet. Húsz perccel a kezdés előtt már zsúfolásig megtelt a csarnok, a kommentátor pedig folyamatosan "hergelte" a közönséget. Elképesztő volt a hangorkán ereje, amely a csapatot fogadta, és ez - persze kicsit alacsonyabb hangerővel - az egész meccset végigkísérte! A két B-közép egyébként a két palánk mögött volt elhelyezve, de előttük semmiféle biztonsági személyzet nem állt, de talán nem kell külön kihangsúlyoznom, hogy nem volt rendbontás.

Talán egy negatívum, vagy legalábbis számomra nem túl megnyerő dolog a szurkolással kapcsolatban. A rigmusok kimerültek a Brooose Baskets!, Bamberg Olley! és a Suuuper Bamberg! különböző ritmusokkal és tapssal kombinált változataiban.

Végül hatalmas küzdelemben a Brose nyert, a századik pontnál az előttem szurkoló csaj majdnem ki is verte a telefont a kezemből (ahogyan a videón is látható).

És végül egy kis ízelítő a meccsből (sajnos a hangminőség elég rossz, mivel a telefon mikrofonja nem bírta a hangerőt...): https://www.youtube.com/playlist?list=PL0FB9DA7A7B330D00

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aronbambergben.blog.hu/api/trackback/id/tr284468849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása